Toekomstbestendig
bouwen

WAM&VanDuren heeft grote aandacht voor duurzaamheid, biobased-circulair bouwen én de energietransitie. Deze manier van bouwen is de toekomst, en daarom vanzelfsprekend om mee te nemen in onze werkwijze. Intern zorgen wij dat iedere werknemer zich bewust is van de transitie en dit toepast in zijn of haar dagelijkse werkzaamheden. Het is niet alleen een gezondere manier van bouwen, maar ook van leven. Als groene bouwer van ‘Oost-Nederland’ vinden wij dat het anders kan en moet. Daarom helpen wij door mee te denken tijdens het hele bouwtraject. Wij streven ernaar het voor iedereen mogelijk te maken gezond, comfortabel en energiezuinig te wonen, werken en leven.

een minsdet
verandering

Biobased Materialen
onze bouwgroep gaat een stap verder!

Wij waren medeverantwoordelijk voor de realisatie van The Exploded View. Dit iconische bouwwerk bestaande uit een 100 tal-biobased materialen, (re)montabele bouwmethode en verhalen over de duurzame leefomgeving. Met deze expositie inspireren we zowel professionals, als het bredere publiek met deze mogelijkheden van duurzaam ontwerpen, bouwen en wonen, nu en in de toekomst. We laten door dit praktijkvoorbeeld zien en ervaren dat er veel op schaal, betaalbaar en behapbaar kan. Door anders te bouwen beïnvloeden we meer werelden, dan enkel de bouwwereld. Onze collega Willy Smit vertelt jullie in de onderstaande video graag meer over dit unieke project en de bijzondere realisatie hiervan.

een minsdet
verandering

PROCESOMSCHRIJVING
TRANSPARANT PROCES NAAR EEN DUURZAME OPLOSSING

Gezamenlijk hebben wij het streven om groene gezonde woningen te creëren. Waarin u centraal staat in een zo’n helder en transparant mogelijk proces om van initiatie tot aan oplevering bouw gepaste ondersteuning te bieden en u volledig te ontzorgen.

HOUT-&STROBOUW
DUURZAME GROENE WONING TE WINTERSWIJK

In Winterswijk realiseren wij een zeer bijzondere woning. Wat deze woning zo bijzonder maakt? De combinatie van biobased materialen en uiterst innovatieve installatietechniek. Wij hopen dat dit een inspiratiebron kan zijn voor de mogelijkheden van duurzaam ontwerpen, bouwen en wonen. Door anders te bouwen, inspireren we mens en maatschappij. Om zo ook de branche te activeren tot duurzaam bouwen.

Zo zal onder andere de gevel bekleed worden  met bamboe en geïsoleerd worden door middel van houtvezel. Het dak van deze toekomstige woning zal een zogenaamde groendakconstructie krijgen, met mos-sedum als wateropvang én koeling. Maar ook het tuinplan is gebaseerd op biodiversiteit, een natuur inclusief ontwerp met hergebruik van bestrating en keerwanden.

PERMANENT WONEN OP FLEXIBELE GROND
UUTHUUSKE CONFIGUREERBARE FLEXIBELE WOONOPLOSSING

Uuthuuskes zijn verplaatsbare, circulaire en betaalbare woningen. Op locaties die tijdelijk niet gebruikt worden, worden Uuthuuskes ingezet om mensen die snel een huis zoeken een plek te geven; permanent wonen op flexibele grond. De geschakelde constructie zit met bouwdelen van 1,2 meter slim in elkaar én bestaat uit natuurlijke, biobased materialen. Deze één- à tweepersoons woningen worden volledig gemaakt in een assemblagehal. Vervolgens worden ze getransporteerd en op hun plek gezet

dscf3064

STADSMIJN ACHTERHOEK

WAM&VanDuren levert een belangrijke bijdrage aan de transitie van een lineaire economie naar een circulair economie. WAM&VanDuren is een van de initiatiefnemers van de Stadsmijn Achterhoek. Door te oogsten, in plaats van te slopen, haalt de Stadsmijn materialen in bruikbare staat uit bestaande elementen en objecten. Via een fysieke marktplaats worden de materialen gereed gemaakt voor voortgezet gebruik in de bouw.

Laten we samen
iets groens bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!