/* G-4RZPD2R7JL */
Saxion Apeldoorn Nieuwbouw WAM&VanDuren

NIEUWBOUW
Saxion Apeldoorn

Het nieuwe onderwijsgebouw van Saxion Apeldoorn is over de bestaande Nettenfabriek gebouwd. De nieuwe school biedt plek voor 900 studenten van de opleidingen Security Management en Hogere Hotel Management. Het bestaande fabrieksgebouw heeft twee bouwlagen en de nieuwbouw vier bouwlagen.

Goede voorbereiding
korte bouwtijd

Het gebouw kenmerkt zich door ruime indelingsflexibiliteit en remontabele vloerconstructie. Door de draaglijnen op te nemen in de gevel en inpandige kolommen te vermijden is een vrije vloerindeling mogelijk en dragende binnenwanden overbodig. Door de vloeren met doken aan de staalconstructie te bevestigen, kunnen de klimaatvloeren gemakkelijk uit het gebouw gehaald worden en geheel opnieuw gebruikt worden. De vloeren hebben daarnaast overcapaciteit waardoor ze hogere belastingen aankunnen dan nu het geval is en er ruimte is voor extra sparingen. Door de constructie remontabel te ontwerpen in combinatie met een goede voorbereiding is de school in slechts 24 weken gerealiseerd.

Opdrachtgever Saxion
Contractvorm UAV 2012
Ontwerp IAA Architecten
Oppervlakte dak 2500 m²
Jaar van uitvoering 2016

mileuprestatie &
carbon footprint

De bouwvorm is van grote invloed op de milieuprestatie. Door voor vier in plaats van drie bouwlagen te kiezen realiseerde ABT een compacter gebouw en werd materiaal voor de dakconstructie en isolatielagen uitgespaard. Compacter bouwen heeft een gunstige uitwerking op het reduceren van de carbon footprint. Door daarnaast een lichte hoofddraagconstructie te gebruiken en een druklaag uit te sparen, kon de CO2­uitstoot verder omlaag gebracht worden. Ook is het gebouw voorzien van  betonnen klimaatvloeren gerealiseerd met leidingen voor betonkernactivering en zonnepanelen. Dit resulteert in 40 procent lagere energielasten en is daardoor een Bijna Energie Neutraal Gebouw is (BENG).

Laten we samen
iets moois bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!

    Gerelateerde projecten