Nieuwbouw & Renovatie
Oranje Nassau’s Oord Wageningen

Oranje Nassau’s Oord bevindt zich in een bosrijke omgeving op eigen historisch landgoed. De locatie is voorgekomen uit een voormalig koninklijk paleis. Het verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord voldoet niet meer aan de gebruikseisen van Zinzia Zorggroep. Een groot aantal verblijfsruimtes zijn functioneel beperkt en voldoen niet meer aan de huidige eisen. Zinzia Zorggroep zet daarom in op vervangende nieuwbouw (ca 8800 m²) en de revitalisatie van het hoofdgebouw (ca. 2000m²). Hiermee wordt verblijf en zorg voor psychogeriatrische cliënten optimaal gefaciliteerd en het logistieke proces geoptimaliseerd.  

Optimale zorg voor psychogeriatrische cliënt
gefaseerde uitvoering

Het project is in vier fases gerealiseerd, waarbij het bestaande woon-zorgcomplex ingebruik is gebleven. In de eerste fase is de hele infrastructuur aangepast en voorzien van de benodigde NUTS voorzieningen. In de tweede fase is gestart met de ruwbouw van de twee nieuwe gebouwen, het Cirkel- en het Booggebouw. Fase drie bestond uit de afbouw van de twee nieuwe gebouwen. Vervolgens zijn in de laatste fase een aantal delen van het bestaande booggebouw gerenoveerd en installatietechnisch geïntegreerd met de nieuwbouw.  

Opdrachtgever Zinzia Zorggroep
Contractvorm Bouwteam
Ontwerp Mecanoo Architecten
Oppervlakte Nieuwbouw 8.800m²
Oppervlakte Verbouw 2.200m²
Oplevering Juni 2020

Laten we samen
iets moois bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!

    Gerelateerde projecten