Westlede Tiel Gevelaanzicht

Nieuwbouw Winkelcentrum
Westlede Tiel

WAM&VanDuren heeft in juni 2020 het nieuwe winkelcentrum Westlede in Tiel opgeleverd. Het nieuwe winkelcentrum is gerealiseerd op locatie van voormalig verzorgingshuis Westlede en is hier ook naar vernoemd. Westlede beschikt over ca. 6.700m² winkelruimte, 28 energiezuinige huurappartementen en 340 openbare parkeerplaatsen. Het winkelcentrum huisvest een tweetal supermarkten en grote diversiteit aan winkelaanbod van heel klein tot middelgroot, van food, tot dierenspeciaalzaak en schoenmaker. 

Fundatie & Gevels
met levendig karakter

De gehele begane grondvloer is uitgevoerd in een geïsoleerde kanaalplaat. De hoofddraagconstructie onder de appartementen bestaat uit betonnen kolommen en balken waar vervolgens breedplaatvloeren met kalkzandsteen de bovenbouw van de woningen zijn. De laagbouw waaronder het grootste gedeelte van de winkels bestaat uit een staalconstructie voorzien van stalen dakplaten. Voor de gevels is gekozen voor baksteen in verschillende kleurstellingen en zijn voorzien van accenten om de gevel een levendiger karakter te geven. De winkels hebben aluminium kozijnen met dubbele beglazing, de woningen zijn voorzien van kunststof kozijnen met triple beglazing. De balkons en galerijen zijn van prefab beton vrij hangend middels isokorf of ondersteund door een staalconstructie.  

Opdrachtgever Westlede B.V.
Contractvorm Bouwteam
Ontwerp Faro Architecten
Oppervlakte Supermarkt 6.700m²
Sociale Huur Appartementen 28 Stuks
Oplevering Juni 2020
Zonnepanelen Westlede Wam&VanDuren

All-Electric
448 zonnepanelen

Het gebouw beschikt over een All-elletric installatieconcept, welke gevoed worden door 448 zonnepanelen. (Winkels casco hebben wij geen installatiewerkzaamheden aan verricht)Woningen zijn voorzien van elektrische radiatoren. Voor het warmtapwater wordt gebruik gemaakt van een zonneboiler systeem waarbij per woning 2-stuks op het platte dak geplaatst zijn. Voor de ventilatie is een balansventilatiesysteem geplaatst met warmte terugwinning welke gestuurd wordt middels een CO2 en Hydro sensor. 

Samenwerking
Bouwteamopgave

In samenwerking met opdrachtgevers, Westlede BV & woningcorporatie Thius, directievoerder Walvoort Ontwikkelaars, constructeur Qbuz, installateur Acel installaties, en Faro Architecten was WAM&VanDuren Bouw verantwoordelijk voor de uitwerking van het DO ontwerp naar een UO ontwerpHet ontwerp is volledig integraal in een 3D-BIM model uitgewerkt. Meer weten over onze Digitaal bouwen methodes?

Artist Impression Digitaal Bouwen WAM&VanDUren

Laten we samen
iets moois bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!

Gerelateerde projecten