MFA Het zand Utrecht

MFA Het Zand
Leidsche Rijn

Samen met WSi techniek waren wij verantwoordelijk voor de uitbreiding en renovatie van de multifunctionele accommodatie (MFA) Het Zand in de Utrechtse Wijk Leidsche Rijn. Doordat het project in twee fases werd uitgevoerd kon er steeds een deel van het gebouw in gebruik worden gehouden.

Toekomstbestendig
onderwijsgebouw

MFA het Zand biedt onderdak aan twee basisscholen, een kinderdagverblijf, een kinderopvang, een theaterzaal en een sporthal. Het bijzondere gebouw, dat door architect VenhoevenCS ooit ontworpen is als een hightech ruimteschip, geland in de oude Romeinse nederzetting Het Zand, werd in 2006 in gebruik genomen. Door verandering van onderwijsvormen en gebruik, voldeed het qua indeling niet meer aan de standaard. Ook het binnenklimaat, de luchtkwaliteit en de akoestiek waren niet naar wens.

In opdracht van Gemeente Utrecht realiseerde wij de renovatie en de uitbreiding wat zorgde voor een meer kindvriendelijk, beter toegankelijk, gezonder en toekomstbestendiger onderwijsgebouw. Daarbij kreeg het gebouw een verbeterde indeling en routing voor ogen, welke de multifunctionaliteit van het gebouw heeft verbetert. De 7500m² grote accommodatie is daarnaast ook volledig voorzien van een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie en aan beide uiteinden flink uitgebreid met in totaal ruim 1300m², volledig in stijl van de aanwezige architectuur.

Opdrachtgever Gemeente Utrecht
Contractvorm UAV 2012
Ontwerp VerhoevenCS
Jaar van uitvoering 2021 – 2023
Oppervlakte 8800m² renovatie – 1300m² uitbreiding

Laten we samen
iets moois bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!

    Gerelateerde projecten