/* G-4RZPD2R7JL */

Nieuwbouw kantoorpand
Klein Poelhuis Winterswijk

Het kantoor van Klein Poelhuis Voltman in Winterswijk moest het eerste kantoor in Winterswijk worden met een zo laag mogelijke energieverbruik door middel van het gebruik van de meest innovatieve duurzaamheids-oplossingen op dat moment. Klein Poelhuis wil hier als installatiebedrijf een toonaangevend bedrijf zijn op het gebied van duurzaamheids-toepassingen in de installatiewereld.

Duurzaam &
prefab constructie

Het toepassen van duurzame energiesystemen in combinatie met een prefab betonconstructie met veel gebouwmassa is voor ons bepalend geweest, betonkernactivering in combinatie met Warmte en Koude Opslag in de bodem toe te passen. De totale warmte- en koudeopwekking van de nieuwbouw wordt opgewekt door middel van warmtepompen  aangesloten op verticale gesloten bodem warmtewisselaars. Door de actieve klimaatvloeren, waarin opgenomen een in de vloeren ingestort leidingsysteem, wordt de totale betonmassa opgewarmd of gekoeld en vindt warmte- en koudeafgifte zowel naar boven als naar beneden in de ruimten geleidelijk plaats en dit zorgt voor een prettig binnenklimaat in het gebouw en een aanzienlijke energiebesparingen.

Opdrachtgever Vado beheer BV
Contractvorm Traditioneel
Ontwerp Leij, Kappelhoff, Seckel, van den Dobbelsteen Architecten
Oppervlakte 3.400m²
Jaar van uitvoering 2010

Laten we samen
iets moois bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!

    Gerelateerde projecten