IJsselweide Sporthal WAM&VanDuren Bouwgroep

IJSSELWEIDE ULFT
NIEUWBOUW

In opdracht van gemeente Oude Ijsselstreek hebben wij de nieuwe sporthal Ijsselweide te Ulft gerealiseerd. De sporthal voldoet aan de normen voor NOC*NSF en wordt voornamelijk gebruikt door de scholen en sportverenigingen uit gemeente Oude Ijsselstreek. Ook is het sportgebouw gecertificeerd volgens de ITS totaal normering. De sporthal bedraagt ruim 3.500m² inclusief een horecavoorziening. De binnensportruimtes en buitensportruimtes zijn allen voorzien van kleedruimtes en aanverwante ruimtes. De sporthal is voorzien van een geïntegreerde tribune met ruim 200 plaatsen. In vergelijken tot standaard sporthallen is Sporthal Ijsselweide 1,5 maal zo groot (70 meter lang).

Duurzaam &
energiezuinig

In het kader van duurzaamheid is voor het totale gebouw de verwerking van onderhoudsarme materialen gekozen. Met betrekking tot energiezuinigheid zijn er circa 346 PV-panelen op het dak geplaats om energie op te wekken (ruim 90.000 Wp).  Installatietechnische bijzonderheid in dit gebouw is het Deos luchtbehandelingssysteem. Dit systeem regelt de ventilatie: naast de gebruikelijke variabelen als temperatuur, luchtvochtigheid en CO2, ook op basis van overdruk. Het systeem is 20 tot 30% zuiniger in verbruik dan de conventionele luchtbehandelingssystemen.

Opdrachtgever Gemeente Oude IJsselstreek
Contractvorm UAV-GC 2005 – Engineer & Build
Ontwerp Jorissen Simonetti architecten
Oppervlakte 3500m2
Jaar van uitvoering 2016

Laten we samen
iets moois bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!

    Gerelateerde projecten