Nieuwbouw Zorgcomplex
’t Hoge Veld Aalten

Voor Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé (SZMK) hebben wij in samenwerking met WSi Techniek de nieuwbouw van zorgcomplex ’t Hoge Veld gerealiseerd. Het project bestond uit de realisatie van een drietal gebouwen die worden verbonden door een centraal transparant kas-element, die als ontmoetingsruimte en wintertuin fungeert. Een tweetal gebouwblokken omvatten samen 5 groepswoningen voor elk 6 bewoners met dementie. Het derde bouwblok omvat 12 ruime appartementen voor bewoners met een (ambulante) zorgvraag.

 

BREEAM gecertificeerd
zorgproject

Het project ’t Hoge Veld is in het voortraject volledig uitgewerkt in een 3D BIM model en is het eerste BREEAM gecertificeerde zorgproject. SZMK Wenste toekomstbestendige huisvesting. Er is gekozen voor hoogwaardige isolatie van de gevel, het dak en de vloer. Op het dak liggen zonnepanelen, die een derde van de elektriciteit opwekken. Het gasgebruik is met negentig procent teruggebracht door gebruik van duurzame verwarming en koeling.

Opdrachtgever Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé
Contractvorm Traditioneel (UAV 1989)
Ontwerp TS Architecten
Oppervlakte BVO 4.436 m²
Jaar van uitvoering 2013

Laten we samen
iets moois bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!

    Gerelateerde projecten