/* G-4RZPD2R7JL */

Gerrit Komrij College
Winterswijk

Het Gerrit Komrij College (voorheen OSG Driemark) biedt ruimte voor 1.400 leerlingen. Met de nieuwbouw zijn drie schoollocaties samengevoegd en hebben leerlingen van alle niveau’s (VMBO t/m VWO) in Winterswijk één plaats gekregen. De school ligt in het centrum van Winterswijk en is door de hoogbouw een eye-catcher geworden. Het gebouw bevat naast de gebruikelijke leslokalen en kantoren ook een grootkeuken, autowerkplaats en een bibliotheek. In het middenatrium hangt een in het oog springende basket. Hierin zijn o.a. een theater, een muzieklokaal en enkele science-lokalen gerealiseerd.

Energiezuinig
frisse school

Het project heeft in een bouwteam vanaf het voorlopig ontwerp samen met betrokken adviseurs uitgewerkt tot een uitvoeringsgereed ontwerp, waarbij de school intensief heeft geparticipeerd.  Het Gerrit Komrij College is een energiezuiging gebouw met een prettig leefklimaat en voldoet aan de richtlijnen voor Frisse Scholen klasse B. Om te voldoen aan de hoge eisen m.b.t. geluid en flexibiliteit is het hoofdcasco opgebouwd uit een prefab betonconstructie.

Opdrachtgever Gemeente Winterswijk / OSG de Driemark
Contractvorm UAV 2012
Ontwerp BDP Khandekar
Oppervlakte 9.500 m²
Jaar van uitvoering 2012

Laten we samen
iets moois bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!

    Gerelateerde projecten