Labaratoria Nijmegen Radboud WAM&VanDuren Bouwgroep

Verbouw
FELIX-HFML

Het FELIX-HFML gebouw, een hi-tech combinatie van twee laboratoria van de Radboud universiteit in Nijmegen. Voor dit project hebben wij de bestaande laboratoria High Field Magnet Laboratory (HFML) en Free Electron Lasers for Infrared eXperiments (FELIX), met elkaar verbonden en uitgebreid. Dit project hebben wij aangevlogen met onze partners WSi Techniek Projecten en ROTS bouw (Bouwcombinatie Gymnasion) .

Twee unieke
Laboratoria

Wat dit gebouw zo uniek maakt is dat het FELIX laboratorium zeer intens infrarood licht genereert en het HFML laboratorium uiterst sterke magneetvelden. Deze combinatie is uniek in de wereld en biedt mogelijkheden voor nieuwe onderzoeken naar materialen & moleculen. Samengevat, een erg uitdagend en uniek project waar wij met trots aan hebben gewerkt!

Opdrachtgever Radboud Universiteit
Contractvorm UAV
Ontwerp AGS Architects International
Jaar van uitvoering 2019
HFML Felix Nijmegen

Gezamenlijke entree
Going-concern

De nieuwbouw betreft de realisatie van een tweelaagse verbinding tussen het FELIX- en HFML gebouw. De gebouwen worden op de begane grond en 1e verdieping met elkaar verbonden ten behoeve van kantoren, vergaderen en ontmoeten. De nieuwbouw krijgt een nieuwe, eenduidige entree, als onderdeel van de faculteit FNWI. Beide onderzoekscentra zijn inbedrijf gebleven tijden de realisatiefase. Met een efficiënt faseringsplan en helder communicatieplan hebben wij de overlast tot het minimum kunnen beperken.

Laten we samen
iets moois bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!

    Gerelateerde projecten