De Vlier Winterswijk Gelderland Nieuwbouw WAM&VanDuren

De vliertuin
Winterswijk

De Vliertuin, het nieuwe Hart van de Wijk met daarin een multifunctioneel gebouw waarbinnen diverse partijen samenwerken op gebied van onder andere scholing (in combinatie met BSO en peuterspeelzaal), sport en ontmoeting. Het gebouw heeft door zijn opzet een hoge mate van flexibiliteit. De organisatie van de plattegronden is gebaseerd op meervoudig ruimtegebruik. Ruimten kunnen eenvoudig geschakeld worden tot grote multifunctionele zalen. Gangen bestaan niet meer, zij maken onderdeel uit van de verschillende les- en speelclusters.

Frisse
school

Er is gekozen voor een lint dat een markant deel van de tuin bestrijkt en daarmee een maximale interactie aangaat. In dit lint is de sporthal opgenomen als een onderscheidende doos met groengevels die aansluiting vinden bij de monumentale bomen. Op de koppen en knikpunten van het gebouw zijn de entrees gesitueerd. De verschillende gebruikers krijgen hiermee een eigen, herkenbare en prominente entree. De school wordt een ‘Frisse School’ Klasse B.

Opdrachtgever De Woonplaats
Contractvorm UAV
Verwervingswijze EMVI
Oppervlakte BVO 2.600m2
Jaar van uitvoering 2016

Laten we samen
iets moois bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!

Gerelateerde projecten