Brandweerkazerne Doetinchem WAM&VanDuren

BRANDWEERKAZERNE
NIEUWBOUW

In opdracht van de gemeente Doetinchem heeft WAM&VanDuren de realisatie van de nieuwe brandweerkazerne in Doetinchem uitgevoerd. Deze opdracht is samen met de partners Koopmans Bouwgroep en installateur Klein Poelhuis Winterswijk gerealiseerd. De locatie van de nieuwe brandweerkazerne is gelegen aan de rand van het stadscentrum van Doetinchem. De locatie heeft belangrijke landschappelijke en ecologische kwaliteiten en daar is het ontwerp van het gebouw op aangepast.

Heldere
zonering

De bovenste verdieping heeft twee hoogte accenten. Het gebouw heeft twee dakterrassen: één voor het representatieve deel van de brandweer met kantoren en kantine, en een andere meer besloten tuin voor het uitrukpersoneel. Het pand voorziet in een heldere zonering, met uitrukpoorten aan de zijde van de Europaweg zodat er in willekeurige volgorde uitgereden kan worden. Hier achter liggen de werkplaatsen en kleedruimtes. De entree ligt op de kop van de kavel aan de noordoostzijde. Aan de zijde van de sportvelden liggen de parkeerplaatsen. Aan de zuidwestzijde ligt het oefenterrein.

Opdrachtgever Gemeente Doetinchem
Contractvorm Engineer & Build
Ontwerp Bekkering & Adams Architecten
Oppervlakte 3500m2
Jaar van uitvoering 2013

Laten we samen
iets moois bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!

Gerelateerde projecten