/* G-4RZPD2R7JL */

Een beeldbepalend
gebouw

Academie Tien is een nieuw, beeldbepalend schoolgebouw in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn, waarbij het multifunctioneel gebruik van stedelijke ruimte centraal staat. Naast onderwijsfaciliteiten omvat het complex een grote wedstrijdsporthal. Op het dak van de sporthal komt een openbaar groen plein dat als ontmoetingsplaats dient voor zowel de school als de buurtbewoners. Gelegen aan het Berlijnplein, is dit een mooi voorbeeld van multifunctioneel ruimtegebruik in de stad.

Toegankelijk en
uitnodigend gebouw

Het nieuwe onderwijsgebouw biedt ruimte aan 1600 leerlingen voor middelbaar onderwijs. Het schoolgebouw krijgt een kenmerkende gevel bestaande uit een mozaïek van metselwerk, afgewisseld met erkerramen. Aanvullend is er een sporthal (conform NOC*NSF-niveau) gerealiseerd die voor tweederde ondergronds is geplaatst. Hierdoor ontstaat ruimte voor een openbaar toegankelijk plein die fungeert als ontmoetingsplek voor de omgeving. Het gebouw voldoet aan de BENG-eisen, aardgasvrij en voorzien van zonnepanelen op het dak.

Opdrachtgever Gemeente Utrecht
Contractvorm UAV
Ontwerp De Architecten Cie
Jaar van uitvoering 2021 – 2023
Oppervlakte 11.700m²

Laten we samen
iets moois bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!

    Gerelateerde projecten