CCS 1 (klein)

In opdracht van Carmel College Salland en onder directievoering van Hevo heeft WvD & WSi BV (WAM&VanDurenBouw en WSI techniek Projecten) de Engineer, Build & Maintenance opdracht van de nieuwe school inclusief gymzaal in Raalte gerealiseerd. De ontwerp- en uitvoeringswerkzaamheden zijn vastgelegd middels een UAV-GC 2005 contract. WvD & WSi was verantwoordelijk voor alle bouwkundige-, elektrotechnische- en werktuigbouwkundige werkzaamheden.

Het gebouw bestaat uit twee lagen en heeft drie zogenaamde ‘vingers’. In totaal telt het gebouw zes ‘domeinen’ waar docenten en leerlingen samen leren en werken. De school inclusief gymzaal is bedoeld voor 1.250 leerlingen en is circa 9.000 m2 groot. De school huisvest onder andere een bètalab, infocentrum (mediatheek / bibliotheek), een gymzaal en een aula met podium en grootkeukenvoorzieningen.

Het Carmel College wenste een flexibel, energiezuinig en onderhoudsarm gebouw met lage exploitatiekosten en een gezond klimaat dat voldoet aan Frisse Scholen klasse B en klasse A wat betreft energie. Zodoende zijn er energiezuinige luchtbehandelingskasten in en op de school geplaatst en heeft de school zeer hoge Rc waardes behaald. Hierdoor is dit een zeer duurzaam gebouw met een GPR score van gemiddeld 8,5. Tevens zijn er minder kolommen geplaatst, waardoor er flexibeler indeelbare ruimtes in de school zijn ontstaan.

In samenwerking met de opdrachtgever en toetsende adviseurs architect (Atelier Pro), constructies (Schreuders Bouwtechniek) installatietechnisch (Dijkoraad Raadgevend Ingenieursbureau) en bouwfysisch (Peutz) was WvD & WSi verantwoordelijk voor de uitwerking van het VO+ naar DO, TO en UO. Waarbij zij tevens verantwoordelijk waren voor de aansturing van het eigen ontwerpteam. De gehele nieuwbouw is uitgewerkt in een 3D BIM model. In dit 3D model is alle relevante informatie verzameld van alle afzonderlijke betrokken partijen zoals WvD & WSi (bouw en installaties), Bartels Ingenieursbureau (constructies), Enervisie Winterswijk (Installatieadvies) en Reparaad (Onderhoud). Het model is uitgewerkt naar het niveau LOD 500, hierdoor is het mogelijk dat het model gebruikt wordt voor de onderhoudsfase (Maintenance) voor de komende 20 jaar conform NEN 5740, waar WvD & WSI tevens verantwoordelijk voor is.

3D BIM

Het Carmel College Salland is volledig uitgwewerkt in ons 3D BIM model. Bekijk de filmpjes op ons Youtube-kanaal die wij uit dit model hebben gehaald:
Facebook:
Webcam:
Bekijk de bouw van Carmel College in enkele seconden!
 Project  Nieuwbouw Carmel College Salland
 Opdrachtgever  Carmel College Salland
 Projectmanegement  Hevo
 Architect  Atelier Pro
 Oplevering  November 2015