Gemeentekantoor Aalten 03

De gemeente Aalten heeft een pand van de Rabobank in Aalten gekocht met het doel om deze te verbouwen tot gemeentekantoor. Onderdeel van de aankoop is het opnieuw vestigen van de Rabobank in een naastgelegen nieuw te bouwen pand.

Nadat de Rabobank was verhuisd heeft WAM&VanDuren het pand van binnen volledig gestript. Vervolgens zijn er nieuwe binnenwanden, plafonds en vloerafwerking gerealiseerd en zijn er nieuwe doorbraken in de bestaande binnen- en buitenwanden gemaakt. Tevens is het pand voorzien van een platformlift en is er een nieuwe trap naar het souterrain gerealiseerd.

Hierdoor heeft de gemeente Aalten een zeer modern gemeentekantoor gekregen, welke volledig aansluit op de behoefte van opdrachtgever, werknemers, en bezoekers van het kantoor. Het kantoor heeft diverse functies gekregen zoals een publieksvriendelijke balie met ruim 85 m2 wachtruimte, Burgerszaken, Z&I, Klant Contact Centrum, Welzijn en Onderwijs, DIV & Control, Vastgoed & Facilitair, en Ruimte en Economie.

De nieuwe werkplekken voldoen aan het Nieuwe Werken, zodoende bestaat het kantoor uit een mix van open werkplekken, concentratieplekken, flexplekken, overlegplekken en overige ruimtes, zoals toilet- en doucheruimte, docu- distri- paspomaat, een luxe keuken, archief, magazijn en een ruim dakterras.
Het kantoor is in oktober 2014 naar tevredenheid opgeleverd.
Opdrachtgever Gemeente Aalten
Architect Architectenbureau Vincenth Schreurs
Installateur Wassink Installatie
Oplevering oktober 2014