Vion 1

Vion 1   Vion 2

In opdracht van Vion mogen wij de uitbreiding van de vestiging Groenlo realiseren. De opdracht zal bestaan uit de uitbreiding van het slachthuis met productieruimtes en expeditie (docks+levellers/shelters).

Deze nieuwbouw is opgedeeld in 2 fases waarbij in fase 1 de expeditieruimte met laadkuil wordt gerealiseerd, terwijl de vrachtwagens in deze fase nog bevoorraad worden aan een bestaande gevel ter plaatse van fase 2, in het weekend tussen fase 1 en 2 worden de hangbanen tijdelijk omgelegd zodat ze vanuit het bestaande naar de expeditieruimte gaan en wij aansluitend de bestaande docks kunnen slopen en fase 2 de nieuwbouw kunnen realiseren. Aan het eind van fase 2 zullen dan alle overgangen tussen beide fases gerealiseerd worden zodat deze gehele uitbreiding in gebruik genomen kan worden.

Het complexe aan deze bouw is dat tijdens fase 2, fase 1 in bedrijf is, hierbij hebben wij te maken met de Foodsave-eisen zoals die gelden voor Vion. Zo kunnen er tijdens het productieproces geen werkzaamheden worden uitgevoerd in fase 1, dit zal indien nodig in het weekend of de avonduren moeten gebeuren.
Deze gehele nieuwbouw zal in een zeer kort tijdsbestek plaats vinden waarbij dus afstemming tussen alle betrokken partijen zeer belangrijk zal zijn met regelmatige afstemmingen onderling.

De start van de uitbreiding staat gepland in juni 2015 en de oplevering in maart 2016.

Klik hier voor het nieuwsbericht “Opdracht uitbreiding Vion”
Klik hier voor het nieuwsbericht “Start uitbreiding Vion”

 

Project Uitbreiding Vion
Opdrachtgever Vion Food Group
Architect Bessels architekten & ingenieurs
Oplevering maart 2016