02 Herberg De Pol uitgelicht

In opdracht van Stichting Cultureel Herberg De Pol heeft WAM&VanDurenBouw BV deelplan 3 middels een UAV-Gc 2005 contract gerealiseerd. Het plan bestond uit de verbouw/renovatie van het huidige gebouw van Herberg de Pol, de verbouw/renovatie van het huidige gebouw “De Maalderij” en het realiseren van een uitbreiding waardoor beide gebouwen aan elkaar worden verbonden. De totale huisvesting is ca. 2.500 m2 bruto vloeroppervlak, verdeeld over drie bouwlagen. De totale bouwkosten bedroegen € 2.175.000,- excl. btw

De oude Herberg is geheel gerestaureerd in de oorspronkelijke stijl uit 1900 en hierin bevindt zich nu het restaurant met een nieuwe grootkeuken waar ook kookworkshops  worden gegeven.

In de gerestaureerde oude Maalderij, waar het oude maatwerk weer is teruggeplaatst,  bevinden zich nu een aantal kantoorruimtes en is er ruimte voor de oudheidkunstige vereniging.

In de nieuwbouw, welke geheel is onderkelderd,  bevindt zich de bibliotheek, de VVV en documentatie van kunst en kunstenaars,  een theaterzaal, een feestzaal en de foyer. Onderin de kelderruimte  bevinden zich de diverse muziekruimten, lesruimten en ruimten voor het creëren van kunst. Op de verdieping van de nieuwbouw is plaats voor vergaderruimte en lesruimten voor cursussen.

De realisatie van de renovatie en nieuwbouw van Herberg De Pol is binnen de vastgestelde planning en het budget afgerond. Herberg De Pol  is op 23 mei 2014 naar volle tevredenheid opgeleverd.

Klik hier voor het nieuwsbericht “Opening Kunstwerk te Diepenheim”
Klik hier voor het nieuwsbericht “Hoogste punt Diepemheim bereikt”
Klik hier voor het nieuwsbericht “Zwart zink op cultureel centrum De Pol”
Klik hier voor het nieuwsbericht “Herberg De Pol bezocht door scholieren”
Klik hier voor het nieuwsbericht “Bouwbord Diepenheim onthuld!”

Opdrachtgever:
Stichting Cultureel Herberg De Pol

Projectmanagement:
Partners en Van Heun B.V.

Architect:
Kraaijvanger

Oplevering:

Mei 2014