01 Saxion Apeldoorn (klein)

In opdracht van Saxion zal WvD & WSi BV (WAM&VanDurenBouw en WSi techniek Projecten) de nieuwbouw van de Saxion school in Apeldoorn realiseren. De opdracht is verkregen middels een aanbestedingstraject waarbij wij als Meest Economische Inschrijver (EMVI) zijn verkozen.

De toekomstige onderwijsinstelling van Saxion Apeldoorn zal bestaan uit het restant van fabriekspand De Nettenfabriek en een eigentijdse nieuwbouw hier tegenaan. Het bestaande fabrieksgebouw heeft twee bouwlagen, is opgetrokken uit rode baksteen en heeft kenmerkende grote, wit omrande ramen. Het nieuwe gebouwdeel krijgt vier bouwlagen, en is daarmee dubbel zo hoog als het oude deel. De nieuwbouw is hoofdzakelijk aan de noordzijde gelegen en heeft in contrast met het baksteen een uitgesproken ‘modern’ beeld.

Door het bijzondere ontwerp van nieuwbouw en bestaande bouw is er een vide gecreëerd van twee verdiepingen hoog, die onderdeel uitmaakt van de ontvangsthal. Deze biedt tevens ruimte voor ontmoeten, werken en eten. Parkeren kan men (gedeeltelijk) onder het gebouw. De ruimte er boven is een zaal waar congressen, lezingen en grotere bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd.

Het gebouw (bestaand en nieuw) is gericht op een laag energieverbruik. De zonnepanelen op het gebouw leveren daar een belangrijke bijdrage aan. De nieuwbouw is vooral open en licht, maar het gebouw aan de spoorzijde is vrijwel volledig ‘gesloten’, om geluid en warmte buiten te houden.

De nieuwe school zal naar verwachting in juni 2016 plek bieden aan circa 900 studenten van de opleidingen Security Management en Hotel Management.

Klik hier voor het nieuwsbericht ‘Opening Saxion Apeldoorn!’
Klik hier voor het nieuwsbericht ‘Remontabel ontwerpen bij Saxion Apeldoorn!’

Klik hier voor het nieuwsbericht ‘Saxion Apeldoorn naar tevredenheid opgeleverd!’

Klik hier voor het nieuwsbericht ‘Hoogste punt Saxion Apeldoorn’

Klik hier voor het nieuwsbericht ‘Saxion Apeldoorn vordert gestaag!’

Klik hier voor het nieuwsbericht ‘Bouw Saxion Apeldoorn in volle gang’

Bekijk hier de mooie timelapse:

Bekijk hier de rondleiding door de nieuwbouw Saxion Apeldoorn:

Bekijk hieronder een impressie van het gebouw:

De bouw is tevens live via webcam te volgen:
http://saxion.nl/verbouwt/site/projecten/nieuwbouw-apeldoorn/livestream/

Of volg de bouw via facebook:
https://www.facebook.com/saxionbouwt

Project: Nieuwbouw Saxion Apeldoorn
Opdrachtgever: Stichting Saxion
Ontwerp/architect: IAA Architecten
Oplevering: juni 2016