Gymnasion Noord uitgelicht

In opdracht van Radboud Universiteit realiseert WAM&VanDuren, RotsBouw en WSi techniek de uitbreiding en aanpassingen van het gebouw Gymnasion-Noord. De opdracht is verkregen middels een aanbestedingstraject waarbij wij als Meest Economische Inschrijver (EMVI) zijn verkozen.

Door een wijziging van het programma heeft de opdrachtgever besloten om een extra lob (ca. 5.300 m2) aan de noordkant te realiseren aan het bestaande gebouw. De verbouwing (ca. 10.500 m2) wordt in going concern uitgevoerd. De verbouwwerkzaamheden betreffen o.a. wijziging van indelingen, vervangen van vloerbedekking en aanpassing van de installaties. Door deze wijziging is het noordgebouw voldoende groot om de Faculteit der Managementwetenschappen te huisvesten.

Het project Gymnasion-Noord maakt onderdeel uit van een serie projecten op het universiteitsterrein. Bovendien wordt een deel van Gymnasion-Noord tot medio 2018 gebruikt door de HAN. De samenloop hiervan heeft tot gevolg dat het noordgebouw in 2 fasen dient te worden uitgebreid en aangepast. De verhuizing van de Faculteit der Managementwetenschappen zal daardoor ook gefaseerd plaatsvinden.

Bouwfase 1 dient medio 2017 te zijn afgerond, zodat het eerste deel van de verhuizing plaats kan vinden. Daarmee ontstaat ruimte voor de start van de nieuwbouw voor de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Bouwfase 2 kan vervolgens pas starten nadat de HAN het Gymnasion medio 2018 verlaat. Bouwfase 2 dient medio 2019 te zijn afgerond.

Klik hier voor het nieuwsbericht “Bekijk de timelaps van de uitbreiding Gymnasion”
Klik hier voor het nieuwsbericht “2e verdiepingsvloer Gymnasion-Noord gelegd!”
Klik hier voor het nieuwsbericht “Voortgang Gymnasion-Noord verloopt spoedig!”
Klik hier voor het nieuwsbericht “Opdracht Gymnasion-Noord te Nijmegen”

Klik hier om de bouw live te bekijken via de webcam

Samenwerking: WAM&VanDuren , Rots Bouw en WSi techniek
Opdrachtgever: Raboud Universiteit
Architect: AGS Architects
Oplevering: Medio 2019