01

Recent hebben wij het werk “druk-testruimte Welgro” opgeleverd.

De werkzaamheden betroffen het vergroten van de bestaande bedrijfshal. De nieuwe hal zal worden gebruikt voor het inwendig reinigen van nieuw geproduceerde bulkwagens.

Onder de hal is een kelder aangebracht bestaande uit een vuil- en schoonwaterkelder. Op deze wijze kan het spoelwater op duurzame wijze worden hergebruikt.

De reiniging vindt plaats d.m.v. een hogedruksysteem opgehangen aan de dakconstructie, waarna het vuilwater wordt opgevangen in de vuilwaterkelder.

Na de reiniging wordt de gehele bulkwagen middels een pompsysteem met water gevuld en op druk gebracht om de waterdichtheid en sterkte te controleren. Dit water wordt opgevangen in de schoonwaterkelder voor hergebruik. De schoonwaterkelder is aan de binnenzijde voorzien van een coating.

Het bouwkundig en technisch ontwerp is tot stand gekomen in directe samenspraak met onze opdrachtgever. Specifieke aandacht was benodigd voor het kelderdek i.v.m. de hoge belastingen op het kelderdek van ca. 60 ton in combinatie met as-lasten van 20 ton.

 

Project Nieuwbouw druk-testruimte Welgro
Opdrachtgever Welgro
Architect eigen ontwerp
Oplevering juli 2015