Wooldstraat 1

Door de nieuwbouw van het winkel- en appartementencomplex aan de Wooldstraat in Winterswijk heeft het centrum een nieuw gezicht gekregen.  Het complex is gebouwd op de locatie waar destijds een supermarkt was gevestigd. De winkelruimtes worden in gebruik genomen door drie top winkelketens namelijk C&A, H&M en Xenos. Het complex heeft een moderne uitstraling en is voorzien van een volledig op maat gemaakte indeling van de gebruikers, welke is gecoördineerd door WAM&VanDuren. De C&A is voorzien van een lift en de Xenos is te bereiken via de roltrap.

De opdrachtgever AJ Investments is een bedrijf uit Helvoirt in Noord-Brabant. Dit bedrijf heeft landelijk honderden panden en verhuurt deze aan overwegend grote winkelketens.

De uitstraling van het pand is traditioneel, maar met een moderne insteek. Door het opknippen van de voorgevel in meerdere gebouwvormen en het toepassen van verschillende kleuren baksteen, lijkt het straatbeeld een opsomming van verschillende panden. Ook de verspringende kapvormen en hoogteverschillen in de gevel geven het geheel een meer kleinschalig uiterlijk. Aan de uitwerking van de gevels is zeer veel aandacht besteed. Als gezegd, wordt het gehele pand opgetrokken uit vier verschillende kleuren baksteen. De traditionele segmentbogen, rollagen, spekbanden en verschillende prefab betonelementen geven het gebouw het interessante kenmerkende karakter. Het geheel is zodoende fraai contextueel ingepaste in het bestaande historische gevelbeeld aan oostzijde van de Wooldstraat.

Project Nieuwbouw Commerciele ruimtes Wooldstraat
Opdrachtgever AJ Investments
Ontwerp Knoups Architecten
Oplevering 1e kwartaal 2011

 

 Scores Cijfer
 1. De prijsvorming na aanbesteding verliep voorspoedig 8
 2. De aannemer meldde onduidelijkheden en lacunes in het bestek tijdig 9
 3. De aannemer dacht actief mee en ging oplossinggericht te werk 10
 4. De bouwvergaderingen verliepen in een goede sfeer 10
 5. De prijsstelling voor meerwerk was redelijk 8
 6. De aard en omvang van het gedeclareerde meerwerk was redelijk 9
 7. De coördinatie van onder- en/of nevenaannemers verliep goed 9
 8. Proces: De aannemer had overzicht en had het proces goed in handen 9
 9. De oplevering verliep goed, volgens planning en met weinig punten 10
 10. Het herstel van gebreken verliep soepel, aannemer neemt garantie serieus 9