01 Brandweerkazerne Doetinchem

In opdracht van de gemeente Doetinchem zal WAM&VanDuren de realisatie van de nieuwe brandweerkazerne in Doetinchem uitvoeren. Deze opdracht zal samen met de partners Koopmans Bouwgroep en installateur Klein Poelhuis Winterswijk worden uitgevoerd. De start van de bouw staat gepland in medio februari 2013 en de oplevering zal dan in december 2013 plaatsvinden.

De locatie van de nieuwe brandweerkazerne is gelegen aan de rand van het stadscentrum van Doetinchem. De locatie heeft  belangrijke landschappelijke en ecologische kwaliteiten en daar is het ontwerp van het gebouw op aangepast.

De bovenste verdieping heeft twee hoogte accenten. Het gebouw heeft twee dakterrassen: één voor het representatieve deel van de brandweer met kantoren en kantine, en een andere meer besloten tuin voor het uitrukpersoneel.

Het plan voorziet in een heldere zonering, met uitrukpoorten aan de zijde van de Europaweg zodat er in willekeurige volgorde uitgereden kan worden. Hier achter liggen de werkplaatsen en kleedruimtes. De entree ligt op de kop van de kavel aan de noordoostzijde.

Aan de zijde van de sportvelden liggen de parkeerplaatsen. Aan de zuidwestzijde ligt het oefenterrein.

Project Nieuwbouw brandweerkazerne te Doetinchem
Opdrachtgever gemeente Doetinchem
Architect Bekkering & Adams Architecten
Oplevering December 2013