0-02 Kulturhus Drempt

In opdracht van de gemeente Bronckhorst heeft WAM&VanDuren Bouw BV de werkzaamheden van de Engineering & Build opdracht nieuwbouw Kulturhus te Drempt gerealiseerd.

WAM&VanDuren Bouw BV heeft de opdracht verworven na een nationaal openbare aanbesteding met voorselectie waarbij het accent is gelegd op het uitwerken van Voorlopig Ontwerp (VO) + tekeningen naar uitvoering gerede stukken in een LEAN samenwerking met de architect (Jorissen Simonetti Architecten), installateur (WSi techniek Projecten) en constructeur (F. Wiggers Ingenieursbureau bv) en de gemeente. Wij hadden een gezamenlijk doelstelling, namelijk het realiseren van een multifunctioneel en hoogwaardig gebouw (Kulturhus) in Drempt.

De nieuwe basisschool huisvest ongeveer 200 leerlingen, die verdeeld zijn over acht groepen van 25 kinderen. Daarnaast is kinderdagverblijf Markant, een jeugdbibliotheek, een multifunctionele sportzaal, het Dorpshuis ’t Gildehöfke met twee bowlingbanen en algemene vergaderruimte in het gebouw gehuisvest. De algemene ruimtes zijn bedoeld voor gebruikers van het Kulturhus alsmede te huur voor andere partijen. kijk voor meer informatie op: www.hetdorpshuisdrempt.nl of www.deklimtorendrempt.nl 

Het team bestond uit:

Architect Jorissen Simonetti architecten, Doetinchem
Constructeur Ingenieursburo F.Wiggers, Varsseveld
Adviseur NABR, Enschede
Infrawerk Dusseldorp, Lichtenvoorde
Installatie WSI installatiegroep, Lichtenvoorde

Nieuwsoverzicht:

Dit project doet mee aan Dag van de BOUW op 1 Juni 2013