Brewinc Cultuurcluster entree IJsselkade

In opdracht van Brewinc B.V. heeft de Bouwcombinatie Koopmans – WAM&VanDurenBouw de transformatie van het voormalig schoolgebouw ’t Brewinc tot cultuurcluster uitgevoerd. Het gebouw is het oudste naoorlogse monument van Doetinchem. De bibliotheek West-Achterhoek, het Achterhoeks Archief, het Staring Instituut en Fatima zijn in het cultuurcluster gehuisvest. Tevens is er een Grand Café en zijn er commerciële kantoorunits gerealiseerd.

Het gehele traject van dit project te weten het ontwerp, realisatie en beheer & onderhoud is door ons uitgevoerd. Het ontwerp van het cultuurcluster is compleet in 3D-model (BIM) uitgevoerd en naar volle tevredenheid afgerond. Door het uitwerken van het ontwerp in een 3D-model kon er gemakkelijk gecommuniceerd worden met alle betrokkene binnen het project. Dit werkt niet alleen zeer verhelderend, maar ook zeer efficiënt en dit wordt onderschreven door alle partijen binnen het project. De opdrachtgever onderschrijft de hoge professionaliteit en flexibiliteit van de bouwcombinatie

Tijdens de uitvoering merkten we dat de goede communicatie en samenwerking in de voorbereiding heeft geleidt tot een zeer hoogwaardige en realistische planning alsmede geringe faalkosten. Het gehele project is uitgevoerd binnen de vooraf afgesproken begroting en planning.

Het gehele project bestond tevens uit de verbouw van technieklokalen naar shedwoningen, de nieuwbouw van een zorgcomplex en een woonfabriek. Deze zullen in verschillende fases worden gerealiseerd.

Bekijk de website van het nieuwe Cultuurcluster ‘t Brewinc hier.

pdfLees hier het artikel in Achterhoek Magazine over Cultuurcluster ‘t Brewinc
Lees hier het artikel in De Gelderlander over Senioren Ontmoetingspunt (SOP).

Lees hier het artikel Passen en meten aan de Oude IJssel in Pi.Het Cultuurcluster ‘t Brewinc is in 2012 genomineerd voor de Gulden Feniks!Voor meer informatie over De Brewinc Sheds klik hier.Onderstaande filmpje geeft in grote lijnen goed beeld van hoe het er uit moet gaan zien.

 Project  Nieuwbouw restauratie Cultuurcluster ‘t Brewinc
 Opdrachtgever  Gemeente Doetinchem / Brewinc BV
 Architect  Op ten noort blijdenstein
 Ontwerp  Eigen ontwerp
 Oplevering  2011